Комунальний заклад "Софіївський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Сонечко" Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області

 





Новини

Новини: 60
17 лист. 2023

ПАМ"ЯТКИ ІСТОРІЇ РІДНОГО КРАЮ

З 13.11.2023 по 17.11.2023 в ЗДО пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Пам"ятки історії рідного краю". Вихователь провела спеціально-організовані види діяльності: довкілля "Пам"ятки мого краю", під час музичної діяльністі слухали пісні про Україну та українські народні пісні, аплікація "Український козак", ліплення "Замок". Протягом тижня проходила робота з дітьми і з пропедевтики підготовки руки дитини до письма. Проведено художні читання за даною темою, дидактичні, мовленнєві ігри. Продовжено вивчення творчості української художниці Марії Примаченко та її картин. 17 листопада проведено День здоров"я.
10 лист. 2023

Я- ГРОМАДЯНИН УКРАЇНИ

З 06.11.2023 по 10.11.2023 в ЗДО пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Я - громадянин України". Вихователь провела спеціально-організовані види діяльності в онлайн режимі. Проведені спостереження, бесіди "Правила поведінки під час звучання Державного Гімну", "Я - українець, і мова моя українська", "Милозвучність і краса української мови", читання художньої літератури з даної теми, розглядання Державної символіки та українського національного одягу, дидактичні та мовленнєві ігри, обмін думками "Чому український прапор синьо-жовтий?", "Чому українську мову називають солов"їною?".
3 лист. 2023

Дистанційне навчання

З 30.10.2023 по 03.11.2023 в ЗДО пройшов тиждень дистанційного навчання за тематичними днями - "День улюбленої іграшки", "День екскурсії", "Проводи осені", "Дослідно-експериментальна діяльність", "День осіннього іменинника".
30 жовт. 2023

ТРАНСПОРТ

З 23.10.2023 по 27.10.2023 в ЗДО пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Транспорт". Вихователь провела спеціально-організовані види діяльності: довкілля "Транспорт", музична діяльність "Пісня про автобус", руханка "Колеса автобуса крутяться", аплікація "Автобус", ліплення "Кораблик", розвиток мовлення "Водний транспорт". Протягом тижня проходила робота з дітьми і з пропедевтики підготовки руки дитини до письма. Проведено художні читання за даною темою, дидактичні, мовленнєві ігри. Продовжено вивчення творчості української художниці Марії Примаченко та її картин: на цьому тижні діти ознайомилися із картиною "Цвіте Україна" та здійснили власні малюнки за цією картиною.
24 жовт. 2023

НЕЖИВА ПРИРОДА

З 16.10.2023 по 20.10.2023 у ЗДО пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Нежива природа". Вихлователем проведені спеціально організовані діяльності за темами "Грунт, пісок, глина", "Повітря", "Вода", "Корисні копалини". Проведено День здоров"я, дидактичні ігри "Живе - неживе", "Для чого?". Проведено досліди властивості грунту, піску, глини; три стани води; як впіймати повітря. Разом з вихователем під час ліплення діти ліпили сонце, на аплікації зображували картину "Дощик", читали вірші та оповідання про явища неживої природи. Проведено День здоров"я.
16 жовт. 2023

ТВАРИНИ ТА ПТАХИ

З 09.10.2023 по 13.10.2023 у закладі дошкільної освіти пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Тварини та птахи". Проведені вихователем бесіди на теми: "Яка користь від свійських тварин?", "Турбота про свійських птахів", "Чому тварини потребують захисту?", "Дикі тварини нашої місцевості". Проведена спеціально організована діяльність - ліплення "Качечка", аплікація "Свійські птахи" (з листя), розвиток мовлення "розповідання за картиною "На фермі", художня література "Розповідання, читання і переказ казки М. Коцюбинського "Дві кізочки", малювання "Дивовижна пташка" (за мотивами М. Примаченко). Також проведені дидактичні ігри "Назви свійських птахів (тварин)", "Чиє це маля?", "Хто де живе?", "Назви лагідно", "Свійські - дикі". Проведено обмін думками "Що таке ферма?".
9 жовт. 2023

БАРВИ ОСЕНІ

З 02.10.2023 по 06.10.2023 в закладі дошкільної пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Барви осені", де вихователь провела з дітьми бесіди про працю городників та садівників, осінні клопоти, про ліс та його мешканців, професію лісник. Проведені дидактичні ігри "Відгадай, де росте?", "Коли це буває?", "Живе - не живе", "Що змінилося?"; спостереження за квітами, кущами, деревами, погодою, хмарами.
2 жовт. 2023

РІДНЕ МОЄ СЕЛО

З 25.09.2023 по 29.09.2023 в закладі дошкільної пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Рідне моє село", де вихователь провела з дітьми бесіди про походження нашого села, уявну подорож вулицями рідного села, вшанування пам"яток села та видатних односельців. Проведені дидактичні ігри: "Софіївка яка?", "Подорож селом". Провела вихователь інтерв"ювання "Чим мені подобається Софіївка?", "Чому на будинках встановлюють іменні таблички?" Проведені розмови про те, як слід себе поводити на вулицях села.
25 вер. 2023

ХЛІБ - ВСЬОМУ ГОЛОВА

З 18.09.2023 по 22.09.2023 в закладі дошкільної пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Хліб - всьому голова", де вихователь проводила з дітьми бесіди про те звідки хліб береться у крамницях, як вирощують хліб, які машини допомагають хліборобам, які професії задіяні в народженні хліба, як слід ставитися до хліба. Проведені дидактичні ігри - "Що потрібно пекареві для роботи?", "Від лану до столу", "Що кому потрібно для роботи?"; мовленнєві ігри - "Назви одним словом", "Хліб який?", "Назви дію". Вихователем були прочитані твори про хліб та працю хліборобів. Під час зображувальної діяльності діти з вихователем ліпили коровай, малювали та робили аплікацію пшеничного поля.
18 вер. 2023

СІМ"Я - РОДИНА

З 11.09.2023 по 15.09.2023 в закладі дошкільної пройшов тиждень дистанційного навчання за темою "Сім"я - родина", де вихователь проводила з дітьми бесіди про обов"язки в сім"ї, про права дітей, про професії батьків, про родину та родинне дерево, родинні традиції. Проведені дидактичні ігри "Щоб удома був лад", "Що це за професія?", "Хто чим займається?" та інші. Проведено малювання "Моя родина", ліплення "Подарунок родині". Проведено 15.09.2023 День здоров"я.