Комунальний заклад "Софіївський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Сонечко" Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області

 





Новини

Новини: 65
29 трав. 2019

БАТЬКЫВСЬКІ ЗБОРИ

28 травня 2019 року у Софіївському ДНЗ "Сонечко" відбулися планові загальні та групові батьківські збори. На батьківських зборах завідувая Я. М. Пухальська провела звіт про результати роботи ЗДО у 2018/2019 навчальному році, обговорили питання підготовки та організації літнього оздоровчого періоду в умовах ЗДО та вдома, готовність дітей 6 (7) року життя до навчання в ОКНЗ "Софіївська ЗОШ І-ІІІ ст.".
11 бер. 2019

Неповторний світ поезії Кобзаря

11 березня 2019 року в Софіївському ДНЗ «Сонечко» з дітьми старшої групи проведено день вшанування пам′яті великого, видатного, українського, відомого на весь світ поета - Тараса Григоровича Шевченко. Проведено заняття «Неповторний світ поезії Кобзаря», де діти ознайомилися із життєвим шляхом та творчістю Т. Г. Шевченко, були зачитані вихователем літературні твори про життя поета, особливо про його дитячі роки; читали та обговорювали поетичні твори Тараса Шевченка, прослухали пісні “Зацвіла в долині червона калина”, “Зоре моя вечірняя”, “Реве та стогне Дніпр широкий”, “Тече вода з під явора”, на вірші великого Кобзаря, переглянули мультиплікаційний фільм про життя Тараса та за сюжетами його поезій (“Садок вишневий коло хати”, «Тополя»); розглянули репродукції картин поета.
1 бер. 2019

Ми відповідаємо за тих, кого приручили Антуан Екзюпері

1 березня – день Всеукраїнського заняття доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Софіївський ДНЗ «Сонечко» також долучився до даного заходу. З дітьми старшого дошкільного віку було проведено заняття «Тварини – наші друзі», де діти ознайомилися з професією людей, які доглядають тварин (ветеринар, кінолог); закріпили знання про особливості догляду за котами та собаками, умови їх існування; навички поведінки при зустрічі з безпритульними та домашніми тваринами на вулиці. Діти показали свої високі знання в грі «Зоомагазин» (речі, які потрібні, щоб доглядати за домашніми котиками та песиками). Дуже сподобалася дітям гра «Звукарик» (відгадування пісеньки чи мелодії з відомих мультфільмів про тварин). В кінці заняття діти намалювали своїх улюблених домашніх тварин – це були котики.
15 лют. 2019

Стрітенські вечорниці

15 лютого 2019 року в ЗДО пройшла розвага "Стрітення" (вихователь Філіонова Тамара Іванівна). Діти співали, водили хороводи, гралися в українські народні ігри, проважали зиму та зустрічали весну.
19 груд. 2018

Миколаю, Миколай!

Сьогодні св. Миколай завітав і до діточок Софіївського ДНЗ "Сонечко". Традиційно Миколай приніс діткам символ новорічних свят - ялинку. Діти заспівали св. Миколаю пісні, своїм запалом завели його в хоровод, грали з ним в ігри, розповідали вірші. А Миколай за це дітям подарував не лозинку, а сміх, щиру посмішку, фрукти та солодощі. Бо дітки в нашому закладі самі щирі, слухняні та чемні!
15 лист. 2018

Здоров"я дитини - майбутнє України

Так у Софіївському ДНЗ "Сонечко" проходить листопадова акція "Здоров"я дитини - майбутнє України", де кожен тиждень має свою назву, свою тему, своє завдання. Залучено батьків до виготовлення дидактичних ігор.Вже пройшов перший тиждень "Здоров"я дитини": дітям ще раз нагадали про ознаки, складові та чинники здоров"я; як запобігти хворобам та шкідливим звичкам; рух та гра - допомагає рости, міцніти, радіти життю, ставати сильними та здоровими. Другий тиждень - "Гігієна дитини". Діти отримали елементарні знання анатомію людини; що таке віруси, мікроби, бактерії; діти довідалися, як важливо дотримуватися не тільки гігієни тіла, але й гігієни харчування, одягу, руху, сну, відпочинку та приміщень; правила використання гігієнічних можливостей сонця, повітря, води та природи взагалі. Вихователем (Бетеніна Т. П.) проведено з дітьми середнього та старшого дошкільного віку заняття "Королівство Гігієни".
12 жовт. 2018

Ходить осінь по садах

Ось і завітала щедра осінь, яка повноцінно панує уже другий місяць. З давніх давен люди відмічали свято осені, свято зібраного урожаю. Так, минулої п'ятниці – 12.10.2018 р., у нашім закладі дошкільної освіти знову було проведено щорічне традиційне свято осені. Цьому передувала велика організаційна підготовка. Різноманіття квітів, овочів, фруктів втілилися в чудові та цікаві композиції батьків ЗДО. Маленькі вихованці готувались до свята ретельно: було вивчено пісні, танці та віршики, в яких вони прославляли чудову пору року - осінь. Педагогічний колектив Софіївського ДНЗ «Сонечко» підготував костюми, декорації, конкурсну програму. Цікавості і азарту дітям додавало ще й те, що на свято була запрошена і сама Осінь. Всі приготування оправдали сподівання учасників, бо свято вдалося на славу. Всім було дуже цікаво і весело. Діти змогли поласувати соковитими фруктами принесеними в подарунок від Осені. Всі присутні отримали великий заряд позитивних емоцій і сфотографувалися на пам'ять про цей день.
31 січ. 2018

Розвага "В гості до снігової баби"

31.01.2018 року в закладі дошкільної освіти відбулася музична розвага для дітей 3-4 року життя "В гості до снігової баби".
19 груд. 2017

Миколаю, я на тебе чекаю!

19 грудня 2017 року відбулася розвага для вихованців Софіївського ДНЗ "Сонечко". До закладу дошкільної освіти завітав Миколай, який з дітьми розважався: водив хороводи, слухав вірші, пісні та бачив , як діти танцювали. Діти та Миколай отримали багато задоволення.
28 лист. 2017

Осінні іменинни

28 листопада 2017 року у закладі дошкільної освіти відбулася розвага "День іменинника". Діти вітали своїх друзів з днем народження, які народилися восени. Завдяки "квітці-семи кольорів" дошкільнята виконали бажання іменинників. Розвага пройшла у теплій обстановці.