Комунальний заклад "Софіївський заклад дошкільної освіти (ясла-садок) "Сонечко" Лозуватської сільської ради Криворізького району Дніпропетровської області

 





Новини

Новини: 60
16 бер. 2020

Організація освітнього процесу з дітьми дошкільного віку вдома на час карантину

На час карантину з 12 березня 2020року по 03 квітня 2020 року рекомендуємо батькам платформу Проект «Розвиток дитини». Тут ви знайдете п’ятдесят розвивальних завдань та розмальовок для розвитку навичок аналітичного, логічного, творчого мислення, довільної уваги, зорової пам’яті, дрібної моторики та загальної ерудиції.
25 лют. 2020

Книга - скарб пізнання!

25 лютого 2020 року діти різновікової старшої групи Софіївського ДНЗ «Сонечко» здійснили екскурсію до сільської бібліотеки с. Софіївка під девізом – «Книга – скарб пізнання!» Мета екскурсії полягала у розвитку інтересу дітей до читання, бажання слухати, виховувати охайність до книги. Бібліотекар Сливка Ніна Андріївна радо зустріла малечу та розповіла дітям як виникли перші книги, як виготовляються книги нині, як користуватися бібліотекою. Також діти побачили розмаїття цікавих, яскравих книг, газет. Відвідали міні-музеї, які об лаштовані Ніною Андріївною: картини із пазлів, український народний та національний міні-музеї, музей робіт, які зроблені умілими руками Сливки Н. А. та односельців. Наприкінці екскурсії діти пригостилися солодощами та пообіцяли ще прийти до бібліотеки вже разом з батьками.
28 жовт. 2019

Осінь чарівниця у гості завітала

21 жовтня та 25 жовтня 2019 року у Софіївському ДНЗ «Сонечко» відбулося свято Осені. Під час свята діти співали пісні про осінь, прощаючись з нею та дякуючи за рясні врожаї. Різновікова молодша група (вихователь Філіонова Т. І.) виконала таночок «Осінні листочки», а різновікова старша група (вихователь Бетеніна Т. П.) виконали танок «Паляниця». Також діти різновікової старшої групи показали меншим дітям казку «Ріпка» та «Ходить гарбуз по городу». Весело та жваво пройшли цікаві осінні конкурси: «Перенеси картоплю ложкою», «Збери листочки», «Набери овочі на борщ, а фрукти на компот», «Вгадайте що за овоч (фрукт)?», «Хто швидше збере яблука для їжачка» та інші.
25 вер. 2019

БАТЬКІВСЬКІ ЗБОРИ

25 вересня 2019 року у Софіївському ДНЗ «Сонечко» відбулися загальні та групові батьківські збори. На зборах виступила завідувач ДНЗ Я. М. Пухальська, яка доповіла батькам про результати літнього оздоровчого періоду 2019 року, про основні завдання освітньої діяльності з дошкільниками на 2019/2020 навчальний рік, про адаптацію новоприбулих дітей до умов дошкільного закладу, заслухали звіт про результати ремонтних робіт в закладі. Нагадала завідувач і про основні нормативно-правові документи у сфері дошкільної освіти та їх дотримання. Нагадала і про вакцинацію дітей від кору, режим роботи закладу та вікових груп. В кінці батьківських зборів провела з батьками гру-вікторину «Хто скаже».
16 вер. 2019

Спорт полюбляємо, про здоров"я дбаємо

На виконання наказу управління освіти, культури, молоді та спорту Криворізької РДА № 153 від 03.09.2019 року "Про проведення Олімпійського тижня присвяченого Дню фізичної культури" в ДНЗ проведено ряд заходів, де особлива увага приділялась руховій активності дошкільників, виконання фізичних вправ на занятті, ранковіц гімнастиці, гімнастиці пробудження після сну, загартування.
29 трав. 2019

БАТЬКЫВСЬКІ ЗБОРИ

28 травня 2019 року у Софіївському ДНЗ "Сонечко" відбулися планові загальні та групові батьківські збори. На батьківських зборах завідувая Я. М. Пухальська провела звіт про результати роботи ЗДО у 2018/2019 навчальному році, обговорили питання підготовки та організації літнього оздоровчого періоду в умовах ЗДО та вдома, готовність дітей 6 (7) року життя до навчання в ОКНЗ "Софіївська ЗОШ І-ІІІ ст.".
11 бер. 2019

Неповторний світ поезії Кобзаря

11 березня 2019 року в Софіївському ДНЗ «Сонечко» з дітьми старшої групи проведено день вшанування пам′яті великого, видатного, українського, відомого на весь світ поета - Тараса Григоровича Шевченко. Проведено заняття «Неповторний світ поезії Кобзаря», де діти ознайомилися із життєвим шляхом та творчістю Т. Г. Шевченко, були зачитані вихователем літературні твори про життя поета, особливо про його дитячі роки; читали та обговорювали поетичні твори Тараса Шевченка, прослухали пісні “Зацвіла в долині червона калина”, “Зоре моя вечірняя”, “Реве та стогне Дніпр широкий”, “Тече вода з під явора”, на вірші великого Кобзаря, переглянули мультиплікаційний фільм про життя Тараса та за сюжетами його поезій (“Садок вишневий коло хати”, «Тополя»); розглянули репродукції картин поета.
1 бер. 2019

Ми відповідаємо за тих, кого приручили Антуан Екзюпері

1 березня – день Всеукраїнського заняття доброти «Гуманне та відповідальне ставлення до тварин». Софіївський ДНЗ «Сонечко» також долучився до даного заходу. З дітьми старшого дошкільного віку було проведено заняття «Тварини – наші друзі», де діти ознайомилися з професією людей, які доглядають тварин (ветеринар, кінолог); закріпили знання про особливості догляду за котами та собаками, умови їх існування; навички поведінки при зустрічі з безпритульними та домашніми тваринами на вулиці. Діти показали свої високі знання в грі «Зоомагазин» (речі, які потрібні, щоб доглядати за домашніми котиками та песиками). Дуже сподобалася дітям гра «Звукарик» (відгадування пісеньки чи мелодії з відомих мультфільмів про тварин). В кінці заняття діти намалювали своїх улюблених домашніх тварин – це були котики.
15 лют. 2019

Стрітенські вечорниці

15 лютого 2019 року в ЗДО пройшла розвага "Стрітення" (вихователь Філіонова Тамара Іванівна). Діти співали, водили хороводи, гралися в українські народні ігри, проважали зиму та зустрічали весну.
19 груд. 2018

Миколаю, Миколай!

Сьогодні св. Миколай завітав і до діточок Софіївського ДНЗ "Сонечко". Традиційно Миколай приніс діткам символ новорічних свят - ялинку. Діти заспівали св. Миколаю пісні, своїм запалом завели його в хоровод, грали з ним в ігри, розповідали вірші. А Миколай за це дітям подарував не лозинку, а сміх, щиру посмішку, фрукти та солодощі. Бо дітки в нашому закладі самі щирі, слухняні та чемні!